keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Haastetta pukkaa

Sain Pilviraitin Marjaanalta haasteen, joten täältä pesee!

1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisia. Liitä myös kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta. 
3. Huijaa ja muuta haastetta mieleiseksesi.
4. Keksi vaikkapa 10 uutta kysymystä, koska 11 on outo luku. Tai sitten et keksi.
5. Haasta paljon kivoja kavereita, äläkä ole kade, vaikka kaverilla olisikin enemmän lukijoita.
 
Minä
Puutarhahullu karjalainen. Kotona vilskettä vilinää tuo neljä lasta ja aina uusi projekti. Kolmannessa ammatissa ja uudessa työpaikassa.
Päiväni

Tänään lähdin jo aamusella kauppareissulle. Ruokaa piti ostaa, mutta pyörähdin myös kirppareilla (ei mitään ostettavaa) ja puutarhamyymälöissä (mukaan lähti alessa ollut rautasohva ja muutama taimi). Kotona sitten äkkiä ruokaa nassuun ja pihalle uutta kukkapenkkiä muovin alta paljastamaan. Penkki on jatkoa vaaleanpunaiselle kukkapenkilleni. Istutin ihanan pikku syreenipuun, taas uuden ruusun sekä muutamia perennoja, osa uusia ja osa vanhoja, jotka jaoin. Pyykinpesua ja ruuanlaittoa. Ja illalla vielä reseptivihkojen selaamista typsyn elokuun rippijuhlien suunnittelua varten ja kirjan lukua. Kirjan tunnelmaan olikin helppo virittäytyä, sillä kirja sijoittuu Tallinnaan ja vastahan siellä vanhan kaupungin katuja toissa päivänä tuli taaperrettua.


 Ja sitten vastauksia kysymyksiin:

1. Millainen asuinympäristö on sydäntäsi lähellä? Entä millainen asuinympäristösi on oikeasti?
Asun kyllä oikeastaan juuri sellaisessa paikassa kuin haluan. Eli rintamamiestalossa isolla puutarhatontilla. Ja voidaan kyllä sanoa, että maalla, lähimpään Siwaan on 5 km eivätkä naapuritkaan ole ihan vieressä. 
 
2. Valitse joku seuraavista kodeista ja kerro syy valintaasi: Vanha koulu joen äärellä, moderni paritalo kaupungissa, tasakattoinen talo pikkukaupungissa, 70 -luvun kerrostalo kaksio kaupungissa, vanha kauppa rintamamiestalossa vai mansardikattoinen huvila meren rannalla?
No jos noista pitää valita, niin kyllä se olisi tuo viimeinen eli mansardikattoinen huvila meren rannalla. 

3. Ostatko sisustustavaroita kaupasta vai käytettynä kirpputoreilta? Mikä on paras ostoksesi, viimeisen kuukauden ajalta? 
 Tavaroita tulee ostettua molemmista. Viime aikoina vähemmän, kun ei ole ehtinyt käymään ei kaupoilla eikä kirppareillakaan. Joten paras ja melkeinpä ainoa ostos taitaa olla tuo aiemmin esittelemäni tyttöpatsas.

4. Jos saisit lottovoiton, mitä tekisit sillä ensimmäiseksi?
Matkustaisin Englantiin pitkälle lomalle katsomaan kaikkia ihania puutarhoja. Taitaa harmittaa vieläkin, että se tämän kesän matka peruuntui liian vähäisen osanoton vuoksi ;)!
 

5. Haluaisitko perustaa esimerkiksi eläinten vanhainkodin? Miksi ja miksi ei?
Eipä onnistuisi astman ja allergian vuoksi.
6. Mitkä ovat kotisi hyvät ja huonot puolet?
Oma rauha ja puutarha ovat tietenkin hyviä puolia. Ja samat saattavat olla kyllä huonojakin puolia joskus. Aina on lähdettävä autolla mihin vaan ja missä kelissä vaan. Ja pihassa riittää töitä. Yleensä niitä on kiva ja rentouttava tehdä, mutta välillä ne kyllä stressaavatkin, jos aikataulut alkavat mennä liian kireiksi. 
7. Jos perheessäsi on lapsia, millainen olisi heidän mielestään unelmien koti?
Jaa-a, tyttö varmaan tykkäisi kodista ilman kotitöitä ja rajattomalla tietokoneajalla. Pojilla menisi varmaan samaa rataa, kaikki mahdolliset ja mahdottomat pelivehkeet, rajaton peliaika ja riittävästi mässyä.

8. Kerro kuvin tai sanoin, kotisi kamalimmasta nurkasta.
Kotini kamalin paikka on ehdottomasti kellari. Vaikka se onkin remontoitu ja valoisa ja sinänsä siisti, niin silti aina pölyinen ja sotkuinen paikka. Tavarat jäävät aina puolitiehen kellarin käytäville, kun kaikki paikat tursuaa tavaraa siitä huolimatta, että kerran vuodessa ylimääräinen myydään kirpparilla pois. Ja kyllähän siellä niitä ylimääräisiä asukkaitakin on, kenellä kuusi, kenellä kahdeksan tai jopa enemmän jalkoja!
9.Mikä seuraavista Finelin kahvipannuista, sopisi parhaiten sinun keittiöösi?

Voisin kyllä ottaa kaikki, mutta jos joku pitää valita niin tuo toinen  vasemmalta, nimeä en tiedä.

10. Tulisitko luokseni kylään, jos kauniisti pyytäisin?
Totta kai!

Kysymykset oli niin kivoja vastata, että samoilla mennään eteenpäinkin. Haasteen laitan seuraaville ihanille bloggaajille:

Katjalle Bag Endiin
Seikulle Ripaus Vaaleanpunaista
GreyWhiteHeart
Sagalle Niittykulmaan
Kikelle Talo Tähtitaivaan Alla2

- Tiina -

5 kommenttia:

 1. Kiva kun vastailit! Näitä on hauska lukea. Finelin pannuista toinen vasemmalta on Sinihilkka ja se oli myös mun valinta. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kaunis haasteesta. Palailen siihen vähän myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. Löysinpäs tänne sun blogiin!Piti kuitenkin googletta,kun nimesi takaa ei löytynyt linkkiä :/
  Kiva blogi sulla!

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta :) vastailtu on !

  Mukavaa to-päivää sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta :-) Ja nyt on pakko myöntää että olen pikkuisen kateellinen sillä meillä tuosta omasta rauhasta saa vain haaveilla kun naapurit ovat tuossa metrin-parin päässä; tällaisen tiheään asutun maan kiroja :-) Kyllä sitä Suomen rauhaa on melkein jatkuvasti ikävä.

  Kauniit kuvat :-)

  VastaaPoista

Kiitokset kommenteista kaikille tuvassa kyläilleille!