keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Altaiden kunnostusta

Perinteisesti meidän vappuun kuuluu pihatyöt ja etenkin piha-altaiden siivoaminen. Täytyy kyllä sanoa, että se lienee kevään ällöttävin homma. Kun se on tehty, niin kaikki muut työt on ihan pikku juttuja. Yököksi siivoamisen tekee ne sammakot. Kun tyhjennetään altaat vedestä, jää jäljelle isot kudun turvottamat sammakot, jotka pomppivat päin kinttuja, YÖK. Ja niiden seasta pitäis sitten raivata kaikki ylimääräinen kama pois. Tänä vuonna vielä yksi onneton kaveri oli survonut itsensä puroletkun sisään, halkaisija noin 5 cm. Yritettiin saada se ulos laittamalla vettä letkuun toisesta päästä, mutta kyllä sitä letkua piti ihan jonkin aikaa heilutella ennenkuin saatiin sammakko ulos. Ja aatelkaa, ihan vahingoittumattomana!
 
 
Tämä on niin sanottu yläallas, ihka ensimmäinen altaamme, josta laskee puro sitten ala-altaaseen. Sammakot ovat valloittaneet altaamme muutenkin kuin oikeasti, molemmissa altaissa on sammakot suihdelähdepatsaina.

 
Tässä purouomaa.
 

 
Peikonpähkinä ala-altaan reunalla. Nyt näyttää vielä kovin paljaalta, mutta loppukesästä puro jo peittyy kasvillisuuden alle.

 
Tässä puro laskee ala-altaaseen.

 
Ala-allas onkin sitten reilun kokoinen, syvimmillään noin 1,5 metriä. Ja muovikin taitaa olla kunnossa, ei olla ainakaan vielä huomattu vuotoa. Tässä altaassa on myös lumpeet, jotka talvetan autotallissa ja laitoin nyt taas altaan pohjalle.


 
Ja tietenkin puron yli vie kaarisilta.

 
Pihatyöt jatkuvat innolla! Onneksi tänään oli hyvä ilma, tosin tuuli oli todella kylmä. Harjoittelu loppui eilen ja huomenna menen vielä viikoksi koulunpenkille, sitten olisi edessä valmistuminen!
 
- Tiina -
 

7 kommenttia:

 1. Näyttää kivalta, vaikka sammakot vähän ällöjä onkin. Ne elävät siis :)
  Lapsena kerättiin innoissamme ojasta sammakonkutua. Nyt ei enää tulis mieleenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä nuo meidän pojat kutua kerää ja pitkin kesää kaikenlaisia ötököitä muutenkin. Ehdoton raja menee kyllä ulko-ovella, sisään ei näitä lemmikkejä tuoda! Joskus yrittivät pitää hämähäkkipurkkeja ja muita huoneissaan, eikä tämä äiti kyllä oikein tykänny ajatuksesta.

   Poista
 2. Ihana allas ja puro. Tuollaisesta olen haaveillut meidän pihaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! Kyllä tuo vesiaihe on ehdottomasti puutarhani ihanin asia. Kovasti töitä on sen eteen tehty ja vielä olisi ajatuksissa jonkinlainen laituri ala-altaan reunalle.

   Poista
 3. Mielettömän hieno piha-allas! Mulla on sama urakka edessä, nimittäin tuo altaan tyhjennys ja en kyllä yhtään tykkää just sammakoiden takia, yök!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen tosi onnelline, että homma on taas vuodeksi ohi! Mikä siinä onkin, että ne pikkusammakot ensimmäisiä kertoja maalle noustessaan ovat niin suloisia, mutta nämä isot sitten taas jotain ihan muuta!

   Poista
 4. Aivan upea piha-allas, ja varmasti vielä kaunistuu kun alkaa todella vihertää!
  Jäin kaipaamaan entisestä kodistamme takapihan suihkulähdettä, ja olenkin katsastanut uutta pihaamme vähän sillä silmällä, että minnehän mahtus... ;D

  VastaaPoista

Kiitokset kommenteista kaikille tuvassa kyläilleille!