lauantai 30. tammikuuta 2016

Maalihumussa

Tämä viikko on mennyt ihan maalihumussa ja hurmassa! Ostin muutama viikko sitten vanhan kunnostuksen tarpeessa olevan peilipiirongin ja väriä pohtiessa törmäsin Annie Sloanin kalkkimaaleihin, joita päätin sitten kokeilla. Maalit ovat peräisin Design Westiltä. Tilasin isot purkit sävyjä Paris Grey ja Graphite, väritöntä ja tummaa vahaa sekä pari pikkupurkkia kokeiltavaksi. Ja niin tykkään, että lähti sitten hommat vähän leviämään...


Mutta tällä aloitin. Peilipiironki oli ostettaessa ruskea. Pohjatöitä ei näillä maaleilla maalattaessa tarvitse tehdä, mutta ehdin piirongin jo hioa ennen maalien ostoa.


Ensin maalasin kerroksen Paris Grey-sävyllä. Maali suditaan pintaan sikin sokin. Annie Sloanin omia pensseleitä en raaskinut ostaa, vaan hain omani Biltemasta.Seuraavaksi tein ns. pesun Graphite-sävyllä, joka on hyvin tumma. Eli vetelin aavistuksen vedellä laimennettua maalia pintaan ja pyyhin rätillä sitä mukaa pois. Hupsun hommaa?? Maalin kuivuttua vielä vähän hioin pintaa. Seuraavaksi olisi vuorossa vahaus, mutta ensin on vielä maalattava laatikot. Uudet vetimet ovat postissa matkalla, joten muutaman päivän joudun odottelemaan tämän projektin jatkoa. Mutta ei tässä ilman maalattavaa ole tarvinnut olla. Ja kun ovat niin riittoisiakin nuo maalit :D!! 

No nyt rauhoitun lauantai-illan viettoon sohvan nurkkaan. Parempi tuijottaa tiukasti televisiota eikä katsella yhtään ympärilleen. Ettei vaan keksi lisää maalattavia kohteita! Oikein leppoisaa viikonlopun jatkoa sinnekin!

- Tiina -

2 kommenttia:

  1. Minulla on melko samanlainen peilipiironki ja olen saanut sen sedältäni. Tumma on sekin väriltään, mutta en tykkää siitä tummana. En myöskän ole uskaltanut sitä lähteä maalaamaan. Odottelen innolla piironkisi kuvaa vamiina!
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Meillä oli mummulassa tuon tyylinen piironki kun olin lapsi. Minäkin odotan innolla piirongin valmistumista.

    VastaaPoista

Kiitokset kommenteista kaikille tuvassa kyläilleille!